шумен
19 ноември 2023
Арена Шумен
ГРУЗИНСКАТА ЛЕГЕНДА - ШОУ

„Georgian Legend“ се превърна в един от най-зашеметяващите музикално-хореографски спектакли, използващи най-съвременни технологии. Според световната преса по своя мащаб и драматургия той превъзхожда лидерите в жанра като танцовото шоу "Lord of the Dance". Грузински артисти обраха овациите в Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада и Китай, в повече от 50 страни на петте континента.

"... Това е представлението на живота! Всеки трябва да го види поне веднъж в живота си!" - така френското издание на Le Figaro говори за "Georgian Legend". Репортерите на New York Post вярват, че всяко шоу се превръща в истинска награда за публиката. Грузинските танци нямат аналози традиционно, съдейки по движенията и позата на танцуващ грузинец, семейството може да реши дали дъщеря им да се омъжи за него или не.

Билети
ГРУЗИНСКИТЕ ТАНЦИ НЯМАТ АНАЛОЗИ

Да танцуваш на пръстите си и да въртиш коленете си е велико изкуство. А жените... Виждали ли сте как грузинските жени се плъзгат по сцената - като лебеди по водна повърхност? „Трябва да си роден грузинец, за да можеш да танцуваш така“, обясняват самите танцьори. Спектакълът е изпълнен с любов към Родината, всичко е въплътено в музиката, песните и танца: порив на вятъра, удар на барабани, великолепна тишина на планините, радостен ропот на планински потоци…

Преплитането на сюжети и събития, умело въплътени на сцената, приказни декори и костюми, най-високото ниво на светлинни и звукови ефекти превръщат „Georgian Legend“ в триумф на кавказката култура на световната сцена.

Билети
шумен
19 ноември 2023
Арена Шумен