budapest
10. november 2023
Erkel Színház
GRÚZ LEGENDA MEGJELENÍTÉSE

A " Georgian Legend " az egyik legmegdöbbentőbb zenei és koreográfiai műsor lett, amely a legmodernebb technológiákat használja. A világsajtó szerint terjedelmében és dramaturgiájában felülmúlja a műfaj vezetőit, mint például a "Lord of the Dance" táncműsort. A grúz művészeket hatalmas  üdvrivalgások közepette fogadták a világ kontinens több mint 50 országában többek között Németországban, Svédországban, Angliában, az USA-ban, Japánban, Kanadában, Kínában.

"... Ez egy életre szóló előadás! Mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életében!" - így beszél a Le Figaro francia kiadása a "Georgian Legend". A New York Post riporterei úgy vélik, hogy minden műsor valódi jutalommá válika közönség számára. A grúz táncoknak nincs párja. Hagyomány szerint egy Grúz táncos mozdulataiból és testtartásából ítélve, egy család eldöntheti, hogy lányuk feleségül megy hozzá vagy sem.

jegyek
A GRÚZ TÁNCOKNAK NINCS PÁRJA

Az ujjakon táncolás és a térden forgás egy nagyszerű művészet. És a nők... Láttad már, ahogy a grúz nők siklanak a színpadon, mint a hattyúk a vízfelszínén. "Grúznak kell születnie ahhoz, hogy így tudjon valaki táncolni" - magyarázzák magukról atáncosok. Az előadás tele van  a hazájuk iránti szeretettel és minden benne van a zenében, a dalokban és a táncban: széllökés, dobverés, a hegyek csodálatos csendje, a hegyi patakok örömteli morajlása…


A cselekmények és az események összefonódnak, majd ezek ügyesen öltenektestet a színpadon, a mesés díszletek és a jelmezek világában, a fény-és hangeffektusok csúcsminősége a " Georgian Legend " akaukázusi kultúra diadalává varázsolja a világ színpadán.

jegyek
budapest
10. november 2023
Erkel Színház