BEOGRAD
13 November 2023
MTS Dvorana
SPEKTAKL “Georgian Legend”

"Georgian Legend" postaoje jedna odnajzanimljivijih muzičkih i koreografskih spektakala koji koristenajsavremenije tehnologije. Prema pisanju svetske štampe, po obimu i dramaturgiji nadmašuje lidere žanra kao što je plesna trupa "Lordof the Dance". Gruzijski umetnici pobrali su ovacije u Nemačkoj, Švedskoj, Engleskoj, SAD-u, Japanu, Kanadi, Kini, i u više od 50 zemalja na petkontinenata.

Ovo je spektakl koji se pamti ceo život! Svako treba to da vidi bar jednomu životu!" - tako francusko izdanje Le Figaroa govori o "Georgian Legend". Reporteri Njujork Posta veruju da svaki ovaj šou predstavlja pravu nagrada za publiku. Gruzijski plesovi su veoma originalni. Tradicionalno, sudeći po pokretima plesača, porodica je mogla da odluči da li će njihova ćerkada se uda za potencijalnog mladoženju ili ne.

каrте
GRUZIJSKI PLESOVI SU JEDINSTVENI

Ples na prstima, okretanje na kolenima je velika umetnost. A žene... da liste ikada videli kako gruzijske žene klize po sceni – kao labudovi na površinivode. "Morate biti rođeni Gruzijac da biste mogli tako da plešete", objašnjavaju sami plesači. Plesni spektakl je ispunjen ljubavlju premadomovini, sve je oličeno u muzici, pesmi i igri: nalet vetra, udarci bubnjeva, veličanstvena tišina planina, radosni žubor planinskih potoka…

Preplitanje zapleta i događaja, vešto otelotvorenih na sceni, fantastična scenografija i kostimi, vrhunski svetlosni i zvučni efekti pretvaraju "Georgian Legend" u trijumf kavkaske kulture na svetskoj sceni.

каrте
BEOGRAD
13 November 2023
MTS Dvorana